Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Vepřový gulášek který jistě znáte

0.0
Vepřový gulášek který jistě znáte

Potřebné ingredience

1kg cibule, 1kg vepřového (vařím často i z krůtího), olej nebo sádlo,3-4 stroužky česneku,10dkg slaniny,masox nebo bujony , sůl či vegeta, jak jste zvyklé.1 malý sáček sladké papriky, 4lžičky papriky gulášové, podle vaši chuti a ostrosti 2lžičky pálivé papriky, 1 lžička drceného kmínu, zakležka (hladká mouka s vodou na zahuštění), majoránka

Postup přípravy

viz postup........
******************************
Samozřejmě guláš máme na jídelníčku asi všechny maminky. Všechny se vaří se stejně nebo obdobně. Ale proč neuvést jak vařím já. Jistě najdete tady podobný recept nebo řeknete guláš nic nového.....

Na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Opravdu dávám kolik masa tolik cibule... Když je cibulka už sklovatá, chytá do zlatova, přidám slaninku na kostičky...

Na kostky nakrájené maso orestujeme

přidáme druhy paprik..... opravdu je lepší celý sáček někdy i víc... aby jste měli krásnou barvu.... takovou tu hospodskou docílíte čím víc tuku v základu a víc papriky.....nešetřete... Perfektní je pravá maďarská, té stačí dát trošku

krátce orestujeme, opravdu krátce, aby vám paprika nezhořkla....

zalijeme vodou , lepší je vývar........... dusíme maso do měkka, dochutíme - já dávám 2 kostky masoxu (na 5l vody) + vegetu

nezapomeňte prolisované stroužky česneku

lžička drceného kmínu.........

Když máme uvařeno, zahustíme guláš rozzmíchanou moukou ve vodě..... nejlépe přes sítko, aby jste měli guláš čistý.....

Mouku povaříme 15-20minut za stálého míchání. Nakonec dávám celý malý sáček majoránky

Dobrou chuť :-) U nás chutná opravdu všem :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Eillee 20. 3. 2009, 13:59
Tak už se dovařil, přidala jsem k masu ještě z mrazáku papriky na kousky a je vynikajíci. (Y) (Y) (Y)
Dermajetics 22. 3. 2009, 20:41
@Eillee Luci díky moc :-) a obměna je skvělá
amasonic 9. 3. 2009, 16:58
Dnes jsem vařila k obídku, guláš je výborný, jen jsem musela dosolit, dopepřit a té pálivé papriky jsem dala lžičku jednu (i tak docela pálilo ;-) ) Opravdu jsme si ale pošmákli (Y) Díky za super receptík (L)
Dermajetics 9. 3. 2009, 17:05
@amasonic Soni děkuji to mě těší :-) :-) a čumím na ten svůj recept ;-) ;-)já tam nemám napsané dochucovadla-hned to napravím. Samozřejmě sůl tam patříí. Díky (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie